Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP remarca el rol de la pagesia en el proveïment de productes frescos i de proximitat

Després que molts ajuntaments suspenguin els mercats no sedentaris, el sindicat agrari Unió de Pagesos ha remarcat el rol que la pagesia juga proveïnt la població de producte fresc i de proximitat.

A Vilafranca, per exemple, la setmana passada l’ajuntament va optar per suspendre el mercat del dissabte dels dies 14 i 21 de març.

Per al sindicat és molt important que en el marc de la crisi pel coronavirus les administracions no dificultin la comercialització de fruites i hortalisses de la pagesia en mercats no sedentaris, com explica el coordinador comarcal d’Unió de Pagesos a l’Alt Penedès, Rafael Ramon.

Unió de Pagesos demana el compromís de les administracions perquè tinguin en compte l’abastiment de producte fresc i de proximitat, per no crear situacions de greuge comparatiu als productors agroalimentaris del país respecte a altres tipus d’aliments. I en aquesta línia, Ramon ha explicat que estan en converses amb l’ajuntament de Vilafranca per recuperar el mercat del dissabte en unes condicions que no impliquin risc.

El sindicat considera que cal garantir que el subministrament d’aliments bàsics a càrrec dels pagesos de la comarca es pugui continuar fent en condicions de normalitat i que es mantinguin les xarxes de distribució habituals.
Unió de Pagesos recorda que els aliments produïts amb la normativa europea garanteixen els estàndards de qualitat alimentaria, més necessària que mai en l’actual situació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: