Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Taula rodona sobre la situació de les dones a la presó

Una taula rodona organitzada per Òmnium Alt Penedès ha posat el focus sobre la situació de les dones que estan a la presó

La taula rodona tenia lloc divendres al vespre a l’Auditori del Vinseum i estava conduïda per la periodista Mònica Hernández. Comptava amb les intervencions de Mireia Costa, advocada penalista, Maria, penada, i Noemí Carreras, infermera que des de fa més de 20 anys treballa al Centre Penitenciari Wad-Ras. Aquest és l’únic centre de Catalunya que compta amb un departament per a mares, en el qual poden viure les dones recluses amb els seus fills i filles fins als tres anys.

La situació de les dones a la presó és invisibilitzada per la societat que acostuma a parlar només dels homes mancats de llibertat. Però la majoria de les dones recluses, a més a més, pateixen multitud d’estigmes.

La taula rodona estava organitzada per Òmnium Alt Penedès i volia apropar el dia a dia de les preses exposant de primera mà les seves vivències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: