Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès s’està preparant per atendre el pic del coronavirus

En aquests moments els responsables sanitaris de l’Alt Penedès es troben a l’expectativa de l’evolució de la pandèmia a la comarca.

Aquest divendres al migdia encara no s’ha donat a conèixer cap cas a la comarca, però veient l’evolució de comarques veïnes de la Vegueria és qüestió de temps que acabi arribant. Per aquest motiu a l’hospital comarcal han començat a aplicar el pla de contingència, i per aquest motiu s’ha optat per reduir l’activitat que no sigui imprescindible, per tan amb una afectació a les consultes externes, ajornant les visites programades i preparant el centre també per modular l’atenció amb els pacients.
La doctora Lourdes Gabarró, és la responsable del comitè d’infeccions de l’hospital, i ens explica que s’estan preparant per atendre el pic del coronavirus.
La malaltia es transmet per la secreció respiratòria, és a dir les petites partícules que emetem quan esternudem o tossim. Per això es demana a la població que no encaixi les mans al saludar-se i que es guardi una distància de un metre.
El coronavirus té una transmissió molt elevada i ràpida i s’ha estès a nivell mundial.
En general els símptomes són com els de la grip i els efectes també, però no existeix encara cap vacuna i es transmet molt ràpidament. Per això s’han pres mesures dràstiques per tal d’aplanar la corba, de manera que no col·lapsi els serveis mèdics.
La doctora Gabarró ha transmès un missatge demanant que hi hagi tranquilitat i que en cas de notar algun símptoma es faci primer una trucada al telèfon 061

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: