Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca obté la renovació de la certificació Biosphere

L’Ajuntament de Vilafranca ha renovat un any més la certificació Biosphere, com a destinació turística sostenible.

Es tracta d’una certificació que va obtenir el novembre de 2017 i que es va renovant any rere any mitjançant una auditoria externa per part de l’Instituto de Turismo Responsable. D’aquesta manera, l’Ajuntament certifica la feina que realitza des de tots els seus serveis per una vila sostenible, i no només en l’àmbit del medi ambient, sinó també en l’econòmic, social i cultural.

La certificació Biosphere s’obté de l’aplicació d’un pla d’acció de millora contínua que s’ha d’anar executant i avaluant, afegint-hi accions de millora cada any i que afecta de forma transversal a tots els departaments de l’Ajuntament.

La regidora de Turisme M. Dolors Rius ha recordat en una roda de premsa que aquesta renovació «és una mostra de la sensibilitat de l’Ajuntament de Vilafranca amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic».

Un dels reptes que presenta el pla d’acció per aquest any 2020 és augmentar la implicació de les empreses del territori per sumar i treballar per l’objectiu conjunt que és la sostenibilitat.

La regidora ha destacat que la sostenibilitat «no és una opció, sinó una obligació».

En les renovacions realitzades de la certificació els dos últims anys l’Ajuntament ha hagut de donar resposta amb accions als requisits que definia el Pla d’acció i que no es complien. Per exemple, La Policia Local ha adquirit motos elèctriques i vehicles híbrids; en la gestió i control dels consums i serveis, els plecs de condicions de prescripcions tècniques pel contracte del servei de neteja dels edificis municipals s’ha introduït l’ús de productes químics respectuosos amb el medi ambient; en matèria de prevenció del canvi climàtic, l’Ajuntament ha aprovat el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC); i pel que fa a gestió i control dels residus, s’han dut a terme les campanyes ‘El Contenidor d’or’, de reciclatge de vidre, i ‘Adeu plàstics’, per la reducció de plàstics d’un sol ús.

Alguns dels punts forts que destaca l’auditoria d’enguany són el treball realitzat per minimitzar qualsevol tipus de discriminació, o la priorització de les espècies autòctones en la plantació d’arbrat i la creació de jardins, o el programa Amfitrions d’implicació dels vilatans i vilatanes en la promoció del patrimoni local.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: