Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca decreta l’anul·lació d’actes públics els propers 15 dies

El decret es fa amb motiu de la fase d’alerta del Pla d’Actuació per emergències associades a malalties transmissibles emergents de potencial alt risc.

L’Ajuntament ha comunicat que, amb motiu de la fase d’alerta per l’epidèmia de Coronavirus, ha constituït un comitè de seguiment que està en permanent contacte amb el Departament de Salut de la Generalitat i que a partir d’ara avaluarà l’evolució de la situació i prendrà en cada moment les mesures de prevenció que es considerin oportunes.
D’acord amb les indicacions del Pla d’Actuació per emergències associades a malalties transmissibles emergents de potencial alt risc, que ha activat la Generalitat, l’Ajuntament de Vilafranca recorda que està activa la fase d’alerta d’aquest pla amb l’aplicació d’un seguit de mesures que seran d’aplicació a partir d’aquest dijous i durant un període de 15 dies que podrà ser prorrogat en funció de l’evolució de la situació. El portaveu de l’equip de govern, Aureli Ruiz, explicava perquè han decidit prendre aquestes mesures preventives.
Les mesures preventives afecten especialment l’entorn d’esdeveniments esportius i amb concurrència pública. Per aquest motiu els esdeveniments esportius, professionals i no professionals es faran a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d’edat, que podran anar-hi acompanyats. Les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones quedaran suspeses. En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferiors a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.
Aquestes mesures de restricció s’apliquen a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular públic o privat.
En l’àmbit educatiu, es manté l’aturada d’activitats fora dels centres escolars, especialment les que afectin més d’un centre però de moment no es tanquen centres educatius a no ser que així decreti la Generalitat.
Aureli Ruiz afegia que el virus té una durada determinada i tot apunta que amb l’arribada del bon temps, el coronavirus anirà a la baixa.
Pel que fa a activitats concretes que s’havien de desenvolupar a Vilafranca en els propers 15 dies, queden suspeses l’obra de teatre Excalibur i altres històries d’animals morts prevista per aquest divendres 13 de març. Tampoc es farà el concert d’Obeses i la cobla Berga Jove diumenge. Pel que fa a espectacles familiars s’anul·la ‘la princesa en texans’ també de diumenge. La dansa d’Ana Morales el 22 de març, l’espectacle d’Ovidi25 el 27 de març, la Fira de Playmobil, la Corrandescola o els Tres Tombs. Tampoc es farà el sopar de la dona previst per aquest divendres per a celebrar-se el 29 de maig, ni la jornada de l’emprenedor de dimecres.
A l’Escorxador se suspenen totes les activitats a la sala d’actes i altres activitats obertes al públic. Així com les activitats esportives “Les tardes”, la natació escolar o l’esport per a la gent gran. També les lligues de futbol sala, futbol 7 i bàsquet amateurs organitzades per l’Ajuntament.
El Consell Esportiu de l’Alt Penedès ha suspès les activitats del JESPE dels dos propers caps de setmana. I l’activitat “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” del 26 de març tampoc es durà a terme.
L’agenda d’activitats de la vila queda subjecta a qualsevol canvi en els propers dies.
Es recomana estar atents a les xarxes socials i altres canals oficials de l’Ajuntament i d’altres Administracions per saber l’última hora d’aquesta nova fase d’alerta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: