Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca anuncia mesures econòmiques per ajudar a famílies i empreses

L’Ajuntament de Vilafranca anuncia mesures econòmiques per ajudar a famílies i empreses

Entre les mesures, destaca l’ajornament del pagament d’algunes taxes i impostos i el no cobrament dels serveis municipals no prestats.

A banda del reforç de l’atenció als col·lectius més vulnerables i del reforç dels serveis d’atenció telefònica i telemàtica a la ciutadania i a les empreses, en el vessant de la fiscalitat, l’Ajuntament ha decidit anul·lar o ajornar el pagament de determinades taxes i impostos. Per exemple, es retarda fins al mes de juny el pagament de la primera fracció de l’impost de vehicles i el termini de pagament de taxes que ara estan en període voluntari amb venciment el mes de març es retarden fins al 20 de maig. No es cobraran les taxes de terrasses a la via pública del primer trimestre, ni els mesos de març i abril de la taxa de mercats. Tampoc es cobrarà el proper rebut de les Llars d’Infants. A l’Escola Municipal de Música no es cobrarà la quota en el cas de serveis suspesos i en el cas de formacions a distància, s’adaptarà a una quota mínima de manteniment. La primera fracció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) es cobrarà al mes de juliol i l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) es cobrarà al novembre. Pel que fa a la Taxa de Residus per a particulars es cobrarà al juliol i per a comerços i indústries en dues fraccions, a l’octubre i al desembre. L’ajuntament també ha comunicat que no es produiràa cap tall de subministrament d’aigua, ni a particulars ni a empreses, malgrat l’impagament de rebuts.
Una altra mesura destacada és que es procedeix a renovar els ajuts al lloguer per a persones grans, atès les dificultats d’aquest col·lectiu per accedir als mitjans telemàtics. Les zones blaves d’estacionament es mantindran gratuïtes fins a la finalització de l’episodi d’estat d’alarma.
D’altra banda i pel que fa al suport a les empreses i emprenedors, s’han pres diverses mesures. Per exemple, s’ha reforçat el servei d’atenció telefònica i telemàtica per a empresaris i persones en atur, s’ha fet promoció dels mercats municipals i dels productors de la terra del mercat setmanal. També s’ha obert un canal via mailchimp dels diversos ajuts a les empreses que s’han anat creant i publicant i un canal directe amb les associacions de comerciants per informar de les novetats i difondre les iniciatives promogudes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: