Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga feminista del 8M a Vilafranca ha volgut denunciar el masclisme de l’església catòlica

Aquest diumenge els actes de la vaga feminista del 8 de març s’han situat a la plaça Jaume I, davant de l’església de Santa Maria.

En el manifest s’ha volgut fer una denúncia específicament del masclisme de la església catòlica. Al matí es van fer tallers de confecció de pancartes i al migdia és quan més gent s’ha concentrat en la protesta, primer amb una espectacular performance artística i tot seguit amb els parlaments.
Un manifest que ha volgut incidir en la reivindicació de la lluita feminista reclamant una revolució socialista i destacant la capacitat de mobilització dels darrers anys.
Des del Comitè de Vaga es mostraven molt satisfetes per la mobilització assolida i els suports rebuts. I mostraven el convenciment que cal treballar molt encara per la lluita feminista.
En la lectura del manifest es va fer incís en la necessitat de defensar els serveis públics, les condicions laborals i en plantar cara el feixisme que està vivint una revifalla.
Desprès dels manifestos els Xicots, els Castellers de Vilafranca i els Falcons van alçar pilars de quatre íntegrament femenins i tot seguit es va iniciar una manifestació pels carrers del centre de la vila amb pancartes que portaven lemes com per exemple ‘Fins que valgui la pena viure’ o ‘ prou masclisme a les nostres aules’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: