Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera jornada oberta del simposi ‘Vins vinents’ s’ha centrat en l’organització del sector

En el marc del simposi ‘Vins Vinents. Debat i reflexió estratègica per al futur de la vinya i el vi a Catalunya’, aquest dilluns ha tingut lloc la primera de les jornades obertes previstes.

La sessió tenia lloc a les instal·lacions de l’Enològica i posava el focus en l’organització del sector. L’objectiu de la jornada era presentar diferents models d’organització i governança en el sector de la vinya i el vi i obrir el debat al respecte.

El primer apartat sobre les experiències i models exteriors comptava amb Fabrice Rieu, elaborador i vicepresident dels Vins del Rosselló i de Wine Paris, i Emilio Barco, professor de la Universitat de La Rioja. També hi va intervenir, en aquest cas per skype a causa de les precaucions preses a Itàlia pel Coronavirus, el professor de la Universitat de Pàdova Eugenio Pomaricci. La segona part de la jornada estava dedicada a la presentació d’experiències exteriors d’empreses i organitzacions catalanes.

Aquesta jornada sobre l’organització del sector arriba després de tres mesos de treball en el marc de l’espai de co-creació ‘Vins Vinents’, impulsat per l’INCAVI i l’Associació Vinícola Catalana per proposar estratègies de futur tot reunint els principals agents del sector vitivinícola.

A banda del grup de treball d’Organització del sector, també hi ha el grup d’Economia i mercats, el de Recerca, desenvolupament i transferència tecnològica i el de Comunicació i cultura del vi.
Cada grup de treball presentarà de forma pública una proposta de conclusions i se’n recolliran de noves amb jornades obertes al públic com aquesta. Al mes de juny d’aquest any tindrà lloc una gran jornada final on es presentaran les conclusions de tot el procés i l’estratègia del sector vitivinícola en el període 2020 – 2030.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: