Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca ha aixecat 280 actes per incompliment del decret d’alarma

Des de la Policia Local de Vilafranca s’han fet també 4 detencions de ciutadans que s’han saltat el confinament de manera reiterada.

L’estat actual de confinament obliga la població a quedar-se a casa i sortir únicament per causes justificades. Una situació complicada i que provoca malestar a la ciutadania, però que es considera imprescindible per mirar d’evitar els contagis. Fruit d’aquesta situació, una de les accions que es duen a terme per part dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals és el control dels moviments de la població. L’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, explicava dijous que en aquests dies s’han aixecat unes 280 actes per incompliment del decret d’alarma.
A banda, en el moment de gravar aquestes declaracions, s’havien fet també tres detencions -dijous al vespre ja eren quatre- a ciutadans que de manera reiterada s’havien saltat el confinament sense cap motiu justificat i sovint, com explica Romero, mostrant un menyspreu absolut per les mesures de prevenció que s’han imposat arreu..
Mossos d’Esquadra i Policia Local realitzen controls diàriament tant de les persones que es desplacen a peu com dels vehicles, i tot i que la majoria de la població segueix les consignes del confinament sempre es troben casos de persones que no ho fan.
L’inspector Romero recorda que la multa mínima és de 600 euros , i que les sancions poden ser més altes. Recomana seguir les consignes de quedar-se a casa i només fer desplaçaments si son imprescindibles, per anar a comprar o a la feina per exemple, i recorda que el certificat d’auto responsabilitat tot i que no és obligatori si ajuda a la policia a poder comprovar si la mobilitat està justificada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: