Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat ha restringit les visites de familiars a les residències d’avis

Dijous al migdia, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, seguint les instruccions del Departament de Salut, va adoptar noves mesures en relació als centres de dia i les residències d’avis. Els primers queden suspesos i també els casals de persones de la tercera edat.

En el cas dels centres residencials d’atenció a gent gran s’han reforçat les mesures higièniques, s’han suspès de manera temporal els nous ingressos per tal de disposar d’espai per a l’aïllament de possibles afectats i s’han restringit al màxim les visites de familiars. De fet, el govern demana que només es permeti l’entrada en casos d’urgència o necessitat justificada.

La sala de visites de la Inglada Via de Vilafranca era un reflex d’aquestes noves directrius de la Generalitat. Dijous a la tarda estava completament buida. La seva directora, Marga Padullés, agraïa la col·laboració i comprensió de les famílies. També s’ha recomanat que els residents, tot i que siguin autònoms, no surtin del centre. Padullés explica que ho entenen, tot i que no els agrada.

També s’està repartint a totes les residències un kit de protecció dels professionals, perquè el puguin fer servir en el cas que hi hagi algun afectat.

Preveuen que sigui una mesura temporal dels propers quinze dies, tot i que caldrà estar pendents de com evoluciona tot plegat i de les directrius que es vagin donant des del Departament i des de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: