Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP demana més concreció i celeritat a les administracions per afrontar la situació actual

Davant la situació d’excepcionalitat que ha provocat la pandèmia del COVID-19, la Junta Directiva de la Federació empresarial del Gran Penedès, entitat que agrupa un miler d’empreses de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, vol fer algunes consideracions. En primer lloc volen manifestar el respecte i agraïment als serveis sanitaris, per la [...]

Davant la situació d’excepcionalitat que ha provocat la pandèmia del COVID-19, la Junta Directiva de la Federació empresarial del Gran Penedès, entitat que agrupa un miler d’empreses de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, vol fer algunes consideracions.
En primer lloc volen manifestar el respecte i agraïment als serveis sanitaris, per la seva gran professionalitat i dedicació. També a tots els altres col·lectius que estan contribuït a frenar i pal·liar els efectes del virus.
Dit això expressen la seva preocupació i queixa per la lentitud i ambigüitat en la presa de decisions per part de les administracions competents. Per aquest motiu demanen instruccions clares sobre el tancament de centres de treball. Reclamen que les administracions competents actuïn amb fermesa i valentia i donin instruccions clares. Davant les veus dels experts recomanant el tancament dels centres de treball, lamenten que des del govern no es dona l’ordre corresponent. Moltes empreses han posat en marxa el teletreball però no totes les activitats ho fan possible. La FEGP considera que no es pot demanar als empresaris que prenguin aquesta decisió unilateralment, sense cap mena de cobertura legal, ni fixades les compensacions adients.
D’altra banda reclamen també mesures urgents per no trencar la cadena de pagaments. Cal facilitar a les empreses accés a crèdits i avals públics per poder fer front a la falta de liquiditat provocada pel Coronavirus. També cal disposar de mecanismes per poder flexibilitzar els pagaments de les quotes d’autònoms, seguretat social, IRPF i IVA, així com dels préstecs bancaris.
Apunten també que cal que els ERTOs conseqüència del COVID-19 no afectin ni a les empreses ni als treballadors. Cal reduir els efectes del Coronavirus sobre els treballadors, per aquest motiu aquests ERTOs no haurien de consumir atur. Per altra banda demanen que s’elimini el cost de la cotització a la seguretat social a càrrec de l’empresa durant aquests expedients.
Consideren que cal una prestació mínima autònoms. El règim especial dels treballadors autònoms i assimilats no disposa de mecanismes per poder afrontar la situació. Per aquest motiu demanem que s’estableixi una prestació mínima durant el temps que aquests no puguin realitzar la seva activitat professional degut al Covid-19
Finalment remarquen que cal agilitat a l’administració, ja que totes les mesures que es puguin aprovar no serviran de res si els empresaris no les poden gestionar. Per tant demanen màxima facilitat i agilitat a l’hora de tramitar les ajudes relacionades amb la crisi del Coronavirus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: