Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La família Vich, dividida a causa del confinament de la conca d’Òdena

El confinament de la conca d’Òdena també afecta alguns penedesencs que treballen, estudien o viuen a cavall entre l’Alt Penedès i l’Anoia.

Ja us hem parlat d’algun altre cas i avui us expliquem la situació de la família Vich.
Lluís Vich de la masia Can Vich treballa diàriament a Mediona, on hi té les vinyes, els sembrats i des de 2012 elabora vi a l’antic celler familiar. A Sant Joan de Mediona hi viuen els seus pares, però el Lluís viu a Igualada amb la seva dona i les dues filles.
Quan a Igualada es van suspendre les classes es va endur les dues nenes, de 4 i 9 anys, a passar el dia amb ell i els avis a Sant Joan. Aquell mateix vespre, però, es va decretar el confinament de la conca d’Òdena i van optar per quedar-se al Penedès, mentre que la seva dona que treballa a Igualada es va quedar confinada.
La família va pensar que les nenes estarien millor a la masia, amb el pare i els avis i amb més espai per esbargir-se, però en cap moment van pensar que aquesta situació excepcional s’allargaria tant.
A través de videoconferència el Lluís Vich ens ha explicat que emocionalment la situació és complicada i que sort en tenen de les videotrucades per mantenir el contacte diari.
A tall d’anècdota, el Lluís explica que la seva filla gran, la Queralt de 9 anys, havia apuntat en un calendari el dia que finalitzava el confinament a la conca d’Òdena i que esperava amb molta il·lusió el retrobament amb la mare. Ara que ha estat prorrogat, tant la Queralt com la Isona s’han hagut d’adaptar i segons el Lluís ho han acabat entenent molt bé.
I és que Igualada i la conca d’Òdena continuaran confinades almenys 15 dies més. A més, les mesures d’aïllament s’han endurit, la qual cosa implica que el confinament serà total, exceptuant els serveis essencials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: