Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP demana que s’aturi l’activitat institucional municipal davant la crisi del coronavirus

Han enviat un enviem un comunicat urgent on aturen la seva activitat política.

En un comunicat, des de la CUP de Vilafranca del Penedès anuncien que suspenen tota la seva activitat política i demanen, per coherència política i responsabilitat social, suspendre tota l’activitat política institucional municipal incloses les comissions informatives i el Ple previstos pels propers dies, mantenint l’activitat mínima indispensable per coordinar les mesures que s’hagin de prendre aquests dies. Tot i que aquesta petició ja ha estat traslladada aquest divendres al migdia al govern, aquest ha rebutjat qualsevol suspensió al respecte. Des de la CUP entenen que cal ser curosos i estrictes en les mesures que eviten la propagació del Coronavirus, tal i com es demana al conjunt de la població, i per tant creuen que per responsabilitat individual i col•lectiva, cal prevenir al màxim. També demanen a tota la població seguir les mesures que s’estan aplicant des de l’Ajuntament i des de la Generalitat de Catalunya, així com es posem a disposició del govern local per combatre aquesta crisi.
Igualment, volen expressar un seguit de mesures a emprendre davant l’expansió del COVID-19 a nivell municipal:
– Facilitar el teletreball als i les treballadores de l’Ajuntament de Vilafranca (especialment les que tenen persones a càrrec), així com aturar les reunions de treball que no siguin imprescindibles i en la mesura del possible.
– Mantenir només aquelles activitats municipals i llocs de treball estrictament necessàries per al bon desenvolupament de la vila en un estat d’alarma com l’actual. Tenint clar que aquestes persones es troben exposades a possibles contagis i per tant facilitant les jornades reduïdes i facilitant els equips de prevenció necessaris
– En el cas de tasques laborals no imprescindibles i les quals no poden ser cobertes a través del teletreball, que les persones puguin gaudir de permisos retribuïts.
– Que el govern emprengui mesures urgents per a pal•liar els efectes sobre els col•lectius de risc o vulnerables, com:
● Assegurar que es garanteixin les beques menjador, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
● Activar un protocol d’assistència a gent gran que es troba sola i vulnerable.
● Mantenir espais oberts com l’Alberg Municipal per a les persones sense llar i amb risc d’exclusió social.
● Paralitzar els desnonaments
● Garantir el servei del Rebost Solidari com també la protecció de totes les treballadores.
Des d’aquí volen mostrar el seu suport i ànims a tots els treballadors i treballadores del sistema de sanitat pública i a les poblacions d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena davant el seu confinament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: