Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joves Viticultors del Penedès vol mesures contundents per solucionar la crisi del preu del raïm

Aquesta agrupació de viticultors lamenta que en la darrera reunió amb el Consell Regulador no es pogués presentar cap proposta alternativa a banda del Pla Estratègic de la D.O Cava.

El sector de la pagesia continua mobilitzat per mirar d’assolir un compromís de cara a la propera verema que permeti assolir uns preus dignes. En aquest sentit, Joves Viticultors del Penedès recorda que després que l’any passat es conegués el preu al que es pagaria el raïm per a cava ja es van iniciar un seguit d’accions de protesta i trobades que van donar com a fruit un decàleg que es va presentar a les administracions.
Ferran Mulet, de Joves Viticultors del Penedès, comenta que ara esperen a veure què en surt de la Cimera del Cava que s’ha de fer a finals d’aquest mes, i de la reunió del Consell Regulador també en dates properes. Mulet considera però que el plantejament del Consell Regulador és poc ambiciós i no enfoca problemes greus com el del preu del raïm.
D’altra banda, Kiko Figueras, des de l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu, apunta que han elaborat un projecte que consideren podria ser complementari amb el Pla Estratègic de la D.O Cava, i que volien haver-lo plantejat en la reunió de la setmana passada. Figueres recorda però que aquella reunió, on van participar uns 400 pagesos, només va servir per que s’expliqués el Pla Estratègic.
Figueras insisteix que es neguen rotundament a suportar el 100% de la baixada de preus. D’aquesta manera, la proposta seria fer una mitjana del preu dels darrers anys, que ha estat entre 40-50 cèntims per quilo. Tenint present que l’any passat es van pagar entre 25-30 cèntims, hi ha una pèrdua d’uns 20 cèntims per quilo de mitjana que han assumit únicament els pagesos. Kiko Figueras
Joves Viticultors havia preparat una trobada a Sant Sadurní el proper 17 de març, però finalment l’han ajornat a causa de les mesures de prevenció per el coronavirus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: