Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Ja hi ha 7 víctimes mortals per coronavirus a l’Alt Penedès i 6 al Garraf

Ja hi ha 7 víctimes mortals per coronavirus a l’Alt Penedès i 6 al Garraf

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf ha actualitzat avui al migdia les dades de pacients ingressats per malalties respiratòries i també el nombre de víctimes mortals a les dues comarques.

A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès hi ha un total de 63 persones ingressades amb malalties respiratòries que, recordem, no vol dir que hagin donat positiu en coronavirus, i un total de 7 víctimes mortals, dues més que en el darrer informe. En el cas del Garraf, hi ha 103 persones amb patologies respiratòries ingressades a l’Hospital Sant Camil i 6 morts per coronavirus.

Des del consorci es comunica que queden anul·lades totes les Consultes Externes de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, l’Hospital Residència Sant Camil i l’Hospital Sant Antoni Abat, amb l’objectiu d’evitar desplaçaments de la població i prevenir els possibles contagis per coronavirus. Per aquest motiu, els pacients ja no han de venir a l’hospital en cap cas, a no ser que l’hospital es posi en contacte amb ells per avisar del contrari. A partir del 30 de març no es faran avisos d’anul·lació de visites per SMS. Els usuaris que tenen visites programades o resten a l’espera de resultats de proves mediques, seran informats per via telefònica o rebran per carta una nova citació. En cas que algun usuari s’hagi de visitar presencialment per criteris mèdics, serà avisat per SMS o a través d’una trucada telefònica perquè acudeixi a l’hospital.
Sí que seguiran en funcionament les consultes presencials de ecografies de tocoginecologia. Les embarassades rebran un SMS recordatori per confirmar la visita. També se seguiran fent les visites presencials a Consultes Externes dels pacients tractats amb Sintrom.

D’altra banda, el Consorci també ha iniciat el trasllat de pacients de l’àrea sociosanitària de l’Hospital Sant Camil a l’Hotel Melià Sitges. Aquest dimecres s’ha fet un primer trasllat de 20 pacients i la previsió és arribar als 40. D’aquesta manera, se segueixen les indicacions del Cat Salut per donar una major seguretat a aquests pacients per evitar possibles contagis, i en segon lloc poder alliberar espais de l’hospital de Sant Pere de Ribes per acollir malalts amb patologies respiratòries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: