Dissabte, 23 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Exposició a la capella de Sant Joan amb motiu del centenari de la modista Lydia Espeleta

Exposició a la capella de Sant Joan amb motiu del centenari de la modista Lydia Espeleta

Aquest divendres 6 de març s’inaugurarà l’exposició “Lydia Espeleta Milà. Moda i costura al Penedès”. S’hi mostren algunes de les seves creacions i es parla del món de la moda al Penedès.

Coincidint amb el centenari del naixement de la dissenyadora i modista l’any 1920 la capella acull una trentena de vestits que van sortir del taller de Lydia Espeleta entre els any 40 i 80 del segle passat. Són vestits que provenen de la mateixa família de Lydia Espeleta i també de cessions que han fet d’altres famílies de Vilafranca per tal de ser mostrats en aquesta exposició.
Brodats, incrustacions, tuls, sedes, cotons, velluts són alguns dels elements i dels teixits amb que Lydia Espeleta juntament amb la seva germana Maria, creaven els seus dissenys.
Amb aquesta exposició, es vol aportar una visió global de l’evolució de la moda al Penedès, així com de l’ofici de modista i de la forma de treballar des dels anys 40 als 80 dels segle passat. Una feina que, després de la Guerra Civil, va permetre a moltes dones emancipar-se i ser autosuficients.
La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest divendres 6 de març, a les 8 del vespre, a la capella de Sant Joan. Hi intervindrà, Anna Buisan, filla de Lydia Espeleta, impulsora de l’exposició, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas.
L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 29 de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: