Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Escoles, llars d’infants i instituts tancats a Vilafranca

Els centres educatius de Vilafranca han viscut el primer dia tancats pel coronavirus amb la sensació d’incertesa que provoca la situació

El govern de la Generalitat va anunciar aquest dijous tancar tots els centres educatius a partir d’aquest divendres per prevenir la propagació del coronavirus. Una mesura que, en principi, durarà quinze dies.

Així, aquest divendres 13 de març ha estat el primer dia sense escola per a l’alumnat d’escoles bressol, escoles, instituts, centres de formació professional i Universitats. A Vilafranca, com a la resta de Catalunya i altres zones de l’estat, tots els centres estaven tancats. També s’han anul·lat les jornades de portes obertes que s’havien de fer en els propers dies davant la proximitat del període de preinscripcions.

A l’INS Milà i Fontanals tenien prevista una visita d’alumnat internacional aquests dies que es va haver de suspendre. El seu director, Pere Martí, explicava que han anat actuant a mesura que arribava la informació.

El tancament dels centres educatius és total. No hi ha cap personal ni serveis mínims. Tot això a pocs dies del període de preinscripció, que en principi manté el seu inici el 23 de març.

El tancament d’escoles bressol, escoles i instituts afecta sobretot l’alumnat de segon de batxillerat que està pendent de la selectivitat.

El Conseller d’Educació, Josep Bargalló, va assegurar aquest dijous en roda de premsa que el tancament d’aules no preveu d’entrada endarrerir el final de curs, ni fer les activitats on line generalitzades perquè «la bretxa digital castiga les famílies més desafavorides». En el cas del Milà, el seu director assegura que s’ha garantit l’ús de dispositius a tot l’alumnat que s’està preparant per la selectivitat.

Sobre la cura dels menors davant l’emergència sanitària del coronavirus, la Conselleria de Salut de la Generalitat ha fet un document amb recomanacions als pares de com gestionar aquests dies sense escola.

És important evitar el contacte de menors amb grups de població de risc, com ara persones més grans de 65 anys, o persones que tenen patologies cròniques, malalties cardiovasculars o respiratòries o amb immunosupressió.

Per sortir de casa, recomanen que es passegi per espais oberts, mantenint un mínim d’un metre de distància entre persones i explicar als nens que cal que es rentin les mans freqüentment de forma correcta. Les recomanacions apel·len al sentit comú de la gent i recorden que si les autoritats han pres la decisió de tancar escoles, també cal evitar “les reunions alternatives”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: