Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds reprenen els assaigs aquest divendres amb una junta tècnica i social renovada

Aquest divendres després de l’assaig es farà un homenatge a totes les dones castelleres que van entrar a la colla des de la seva fundació fins a l’any 2000.

La nova temporada està a punt de començar pels Castellers de Vilafranca i és que Cal Figarot acollirà aquest divendres el primer assaig dels de la camisa verda. En una roda de premsa aquest dimarts al vespre, el nou president Carles Mata i el nou cap de colla Sisco Benet, van detallar els objectius de la nova temporada. D’entrada, els Verds s’han proposat arribar a fer castells de nou abans de Fires i de cara a l’actuació del Pla de la Seu sortir amb un gamma extra.
A Vilanova hi volen portar castells de deu i, després d’uns dies de descans, encarar la cita més important de la colla: Sant Fèlix. Tot plegat acabarà enguany amb el concurs i Tots Sants. La temporada somiada és la que els Verds van fer l’any 2013: acabar com la millor colla del món casteller i fer-ho sense haver caigut mai, o quasi mai.
De moment es faran assaigs, tot els dimecres i divendres, que passat Setmana Santa s’ampliaran a dilluns. Han començat més tard de l’habitual per deixar més temps de descans a la colla, tenint en compte que vindran vuit mesos molt exigents. A banda del primer assaig de divendres, aquesta setmana hi haurà més activitat a la seu social dels Verds, ja que tornen les ‘jam sessions’ de música tradicional. Els Castellers de Vilafranca tenen la intenció de dinamitzar Cal Figarot durant els dies que no hi ha activitat castellera. Així doncs, tornen a presentar el cicle quinzenal de quatre concerts de petit format al bar del local sota el nom de “MusiCal Figarot”. Començarà avui dijous a les deu del vespre i es farà cada quinze dies. La sessió d’avui anirà a càrrec d’Aurore Vizentini a la tenora, Alba Tomás a l’acordió i Marcel Casellas al contrabaix.
Aquest divendres després de l’assaig es farà un homenatge a totes les dones castelleres que van entrar a la colla des de la fundació de la colla fins a l’any 2000. Es vol fer un reconeixement públic a totes aquelles que han contribuït a impulsar els Castellers de Vilafranca en totes les posicions que han ocupat, des del peu fins al pom de dalt, i que sovint no són prou reconegudes.
A més, el proper diumenge 8 de març s’alçarà un pilar format per dones en la concentració feminista que tindrà lloc a les 12h del migdia a la Plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: