Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Elisabet Olmos rep l’Homenatge a les Heroïnes Anònimes dels Xicots de Vilafranca

En el marc de les celebracions al voltant del 8M, els Xicots de Vilafranca organitzaven diumenge la sisena edició del Homenatge Carme Alomà, com a reconeixement a les heroïnes anònimes.

En aquesta ocasió la dona a la que es feia el reconeixement era la vilafranquina Elisabet Olmos, infermera i auxiliar de geriatria i gerontologia.
Va ser un acte emotiu, que va comptar amb una xerrada de Francesc Sáez, que va destacar que es tracta d’una persona molt activa que sempre té la mà estesa per ajudar els altres. Pel que fa als parlaments, el President dels Xicots, Enric Pagès, va donar la enhorabona a la homenatjada, i va recordar que és un acte que fa molta il·lusió també a la colla i que arriba ja a la seva sisena edició.
Per la seva banda, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Montse Arroyo, va voler destacar la iniciativa dels Xicots de recordar dones lluitadores sovint des de l’anonimat.
Finalment Elisabet Olmos es mostrava contenta però també sorpresa per haver estat reconeguda amb aquest homenatge.
La celebració va acabar amb l’actuació de les castelleres dels Xicots de Vilafranca i dels Castellers de Barcelona.
Per part de la colla vilafranquina, l’actuació va ser 3 de 6, 4 de 6 amb agulla, 4 de 6 i tres pilars de 4 per tancar la diada.
Pel que fa als Castellers de Barcelona van tornar a fer història, completant per primera vegada en el fet casteller, un 7 de 7 de dones, des de la canalla, al tronc i al nucli. Van acompanyar-lo amb un 5 de 7, un 3 de 7, i dos pilars de 4 de comiat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: