Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El coronavirus ha causat la primera mort a l’Alt Penedès

Al mateix temps, demà l’Hospital de Vilafranca ja donarà l’alta a un dels pacients ingressats.

Fa sis dies Penedès TV entrevistava la doctora Lourdes Gabarró, responsable del comitè d’infeccions de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que apuntava els preparatius per fer front al coronavirus. En molt pocs dies les coses han canviat molt. Ara s’està en plena batalla de lluita contra el virus, i hi ha cinc casos a l’hospital, un dels quals malauradament ha mort. És el primer mort a l’Alt Penedès. Es tracta d’una persona que patia una pluri patologia greu de problemes respiratoris.
A banda d’aquest mala notícia a l’hospital n’esperen una de bona. Que serà la primera alta, prevista per a demà, d’un pacient amb els símptomes de coronavirus. No només aquest pacient, sinó tots els que surtin a partir d’ara de l’hospital hauran de fer un aïllament domiciliari de14 dies de forma preventiva.
L’hospital també ha aplicat un seguit de mesures per blindar-se, reorganitzant espais i aturant l’activitat programada que no sigui urgent.
S’ha blindat molts espais on s’atenen pacients amb malaties respiratòries, acotant també les àrees d’urgències.
El virus es transmet molt fàcilment per les petites gotetes respiratòries. Per això s’insisteix en fer cas de totes les mesures que es demanen de prevenció i de confinament.
A l’hospital s’ha tancat la porta d’entrada. Les persones que hi volen accedir han de justificar-ho i portar mascareta. Si no en tenen i han d’entrar, se’ls en facilita una.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: