Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Centenari Lydia Espeleta Milà. Moda i costura al Penedès’, a la Capella de Sant Joan

Lydia Espeleta Milà va néixer a Vilafranca l’any 1920 i va morir al 1997.

L’exposició coincideix amb el centenari del naixement de la dissenyadora vilafranquina Lydia Espeleta i, a través dels seus dissenys, vol donar una visió global de l’evolució de la moda al Penedès i de l’ofici de modista entre els anys 40 i 80 del segle passat. Lydia Espeleta Milà va néixer a Vilafranca l’any 1920 i va morir al 1997. L’any 1940 va iniciar-se en el món de la costura com a aprenent de modista a Barcelona, al taller de la vilafranquina Assumpció Roig. L’any 1942 va obrir el seu propi taller a Vilafranca. Un any després s’hi va incorporar la seva germana Maria. La Lydia feia de dissenyadora, de patronista, emprovava els vestits i comprava les teles. La Maria portava el taller i s’encarregava de la confecció de totes les peces.
La seva filla, Anna Buisán Espeleta, va ser participar a la inauguració de l’exposició el passat divendres; un acte que també va comptar amb la presència dels regidors Joan Manel Montfort i Ricard Rafecas.

4.10’40» – 4.10’55»: Anna Buisan Espeleta (filla de Lydia Espeleta): Fa ja 23… anys || 4.11’15» – 4.11’29»: Era dissenyadora… fet

La mostra dona una visió de l’ofici de modista i de la forma de treballar en aquella època, una feina que, després de la guerra civil, va permetre a moltes dones emancipar-se i mantenir-se econòmicament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: