Dilluns, 25 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca canviarà enguany més de 370 punts de llum als carrers incorporant tecnologia led

En els dos darrer anys ja s’han canviat prop de 650 lluminàries per incorporar tecnologia led gràcies a un crèdit de l’IDAE, i ara es continuarà amb fons propis de l’Ajuntament.

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, acompanyat del tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Aureli Ruiz, han presentat la planificació prevista per aquest 2020 de cara a la millora de l’eficiència energètica gràcies al canvi de les lluminàries actuals per altres de tecnologia led.
Romero explicava que és una acció que ja s’està duent a terme i que busca poder disposar d’instal·lacions eficients tot reduint també el seu impacte ambiental. Unes actuacions que es fan en zones de nova urbanització, però també espais ja consolidats de la vila.
Així, en els darrers dos anys i gràcies a un crèdit de l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia) ja s’ha efectuat el canvi en 649 lluminàries de zones com el centre de la vila, la carretera d’Igualada o el Balcó de les Clotes.
Aquest mes de febrer s’emprèn una nova fase encara amb fons provinents de l’IDAE per canviar 222 punts de llum principalment en parcs i places de diferents barris de Vilafranca.
Romero remarca que d’aquesta manera ja s’haurà substituït per led un 22% dels punts de llum de la vila, el que representarà una reducció de 67 tones d’emissions de CO2; i un estalvi econòmic d’uns 40.000 euros en consum.
L’ajuntament afrontarà al llarg d’aquest 2020 el canvi de 150 punts més, en aquest cas amb fons propis municipals i incidint en zones com el Molí d’en Rovira i l’Avinguda de Barcelona.
D’aquesta manera Romero espera que a finals d’any es pugui parlar ja d’un 35% de l’enllumenat públic de Vilafranca amb tecnologia led. A banda de la reducció de consum i la millora en la qualitat lumínica pel que fa a visibilitat i seguretat; el regidor apunta que el canvi tecnològic permet també monitoritzar en temps real possibles incidències i per tant actuar-hi amb més celeritat.
La voluntat en els propers anys es anar continuar per arribar a la renovació de tot l’enllumenat públic usant tecnologia led.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: