Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Veïnat de Subirats demana la construcció d’una rotonda a la N-340 a l’altura del seu municipi

Es tracta d’una antiga reivindicació dels veïns del municipi que reclamen aquesta millora des de fa anys.

Cada dissabte, una vintena de veïnes i veïns es concentren de dos quarts de nou a dos quarts de deu del matí a la N-340 per exigir una rotonda a aquesta carretera al pas pel seu municipi, en concret en la intersecció que la comunica amb la carretera de Sant Pau d’Ordal.

Es tracta d’una antiga reivindicació dels veïns del municipi que reclamen aquesta millora des de fa anys. El Ramon Carbonell és un dels veïns de Subirats que protesten. Qualifica la carretera de ‘perillosa’ i explica que persones com ell cada dia “s’hi juguen la vida”.

La proliferació d’accidents en aquest punt, fins i tot un de mortal el 2017, sumat a l’augment de la circulació des de l’obertura de la nova variant de Vallirana ha convertit la demanda en una necessitat. En el que va d’any, els veïns han comptabilitzat un total de 3 accidents, un d’ells el van veure en directe el primer dissabte de l’any. Així ho explica, el Florenci Ortín.

Estan cansats que les Administracions no els facin cas i els hi donin llargues amb aquesta qüestió, tal com apunta Carbonell.

A més de protestar, aquestes trobades de dissabte serveixen per debatre i organitzar les mobilitzacions que volen dur a terme.

Aquesta reclamació es va debatre al ple del Consell Comarcal del passat dijous, on es va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP en la que es reclamava la construcció d’aquesta rotonda de la N-340 al seu pas per aquest municipi altpenedesenc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: