Dimecres, 20 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sensació de tranquil·litat respecte al Brexit pels vilafranquins residents al Regne Unit

Tres anys i mig després del referèndum en que el Regne Unit va votar a favor d’abandonar la Unió Europea, el Brexit es va formalitzar aquest 31 de gener.

Els britànics es van sumar al bloc continental l’1 de gener de 1973, però al juny de 2016 van decidir abandonar la UE, a través d’un referèndum amb un 51,8% de votants a favor. Aquest mes de febrer han començat 11 mesos de negociació en els que les dues parts definiran com serà la seva futura relació.

El Jaume Centelles és un vilafranquí que viu a Londres des de fa gairebé 8 anys, on hi ha format la família, i treballa al Departament de Vendes d’Ikea Wembley. Creu que els britànics han viscut el Brexit amb més cansament que preocupació.

El Sergi Ocaña és també un vilafranquí que treballa a Londres des del gener del 2019 en l’àmbit de les finances corporatives, per una empresa noruega. Ocaña creu que a persones amb contracte i que paguen els impostos al Regne Unit com ell, el Brexit no els afectarà. Ara bé, apunta que podria afectar negativament a l’economia britànica en funció de l’acord de lliure comerç que s’estableixi amb la Unió Europea.

A més, Ocaña no creu que la sortida de la Unió, reverteixi en molts més ingressos pels britànics ja que el govern s’ha de preparar per una possible crisi econòmica.

Centelles veu els britànics més optimistes. Apunta que creuen que s’arribarà a un acord amb la Unió que serà beneficiós per les dues parts.

Caldrà estar pendents aquests propers mesos dels acords que s’estableixin entre el Regne Unit i la Unió Europea i que definiran la seva futura relació i de quina manera pot afectar això no només als britànics, sinó a aquells vilafranquins i penedesencs que hi viuen i hi treballen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: