Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pro Vegueria Penedès veu insuficient el pressupost de la Generalitat a la demarcació

El proper 21 de febrer al Castell de Castellet tindrà lloc el Congrés ‘La gestió del territori de la Vegueria Penedès al servei de les persones’.

Pro Vegueria Penedès ha presentat el programa d’actes del Congrés ‘La gestió del territori de la Vegueria Penedès al servei de les persones’ que tindrà lloc el proper 21 de febrer al Castell de Castellet, alhora que aprofitava per a valorar els pressupostos de la Generalitat 2020. En la roda de premsa eren presents diversos membres de l’Associació Pro Vegueria Penedès, un d’ells el Fèlix Simon que va començar fent un balanç negatiu dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2020 i destacant que no hi ha cap partida referida a la Delegació del Govern i les direccions dels serveis territorials de l’Administració de la Generalitat al Penedès. Continuava explicant que tampoc els consta que s’hagi iniciat cap treball per definir com ha de ser aquest procés, que ha de permetre millorar la qualitat i eficàcia en el servei al ciutadà. A nivell general creuen que el nou pressupost és del tot insuficient.
Simon va afegir que s’ha de fer un crit d’alerta als representants polítics i ciutadania perquè a dia d’avui encara no s’han desplegat els serveis de la Vegueria Penedès. Per la seva banda, Jordi Cuyàs, explicava la importància de descentralitzar aquestes serveis en regions.
El congrés del proper 21 de febrer estarà dividit en quatre eixos que han de marcar les línies mestres per tal de desenvolupar el futur de la Vegueria Penedès que són: Territori, Empresa i Coneixement, Cultura i Patrimoni i el Model Turístic. Pel que fa a l’àmbit cultural, Joan Tarrada, recordava que fa uns anys l’Institut d’Estudis Penedesencs va crear el Llibre Blanc de la Cultura del Penedès i el que hem de fer ara és posar-lo en pràctica.
El Congrés arribarà tres anys després que el Parlament de Catalunya aprovés la Vegueria Penedès. Des de Pro Vegueria Penedès s’han proposat obrir un debat per reflexionar i donar resposta al model de Vegueria reclamat, en els diferents àmbits, i com es pot contribuir des del Penedès a un món més sostenible, més just i solidari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: