Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova edició del projecte Vilabicis Solidàries

L’alumnat del PTT fabricació mecànica comença una nova edició del projecte Vilabicis Solidàries amb la recollida de bicicletes en desús.

L’alumnat de l’especialitat Auxiliar de fabricació mecànica del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball de Vilafranca ha començat una nova edició del projecte Vilabicis Solidàries amb la campanya de recollida de bicis en desús. Els dimarts al matí, el mecànic especialista Llibert Mill s’encarrega d’orientar els alumnes en la reparació i posada a punt de les bicis.

Vilabicis Solidàries és un projecte pedagògic que utilitza la bicicleta com a eix transversal per treballar diversos aspectes mediambientals, socials i metodològics. El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les i donar-les a les cooperatives d’iniciativa social Actua i Nou Set, que les destinen a persones amb dificultats de transport per arribar al seu lloc de treball o centre de formació.

A més, el projecte està centrat amb l’alumnat afavorint el desenvolupament de competències bàsiques comunicatives, metodològiques i personals. D’acord amb aquest objectiu, els alumnes han simulat una empresa creant departaments de comunicació, logística i producció, liderats per ells mateixos.
Els nois valoren molt positivament l’experiència.

A banda de tots aquests vessants, els alumnes també obtenen coneixements que poden aprofitar en el seu dia a dia.

Com a novetat, aquest any el projecte Vilabicis Solidàries inicia una col·laboració per donar bicicletes a escoles públiques de Vilafranca, com explica la tutora del PTT Teresa Rodríguez.

Totes aquelles persones que vulguin donar una bicicleta per a aquest projecte es poden adreçar a l’Institut Alt Penedès, de dilluns a dijous de dos quarts d’onze a dues. Es demanen bicicletes per a adults i per a infants de 10 a 12 anys.

El Programa de Transició al Treball es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: