Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La situació política de Nicaragua complica la cooperació amb Puerto Cabezas

Des de fa uns 30 anys, Vilafranca està agermanada amb Puerto Cabezas, municipi de la Regió de la Costa Nord del Carib, a Nicaragua.

En el marc de l’agermanament s’han desenvolupat nombroses activitats de cooperació. Actualment hi ha diverses iniciatives en execució i aquest dilluns des del Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, en col•laboració amb l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, es presentava a la ciutadania de Vilafranca l’estat d’execució dels projectes i es donava a conèixer l’actual context sociopolític de Puerto Cabezas, una situació conflictiva des del 2018.
La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, assenyala que és en moments complicats quan té més sentit l’agermanament.
A l’acte hi va intervenir també Xavier Ruiz, responsable d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que va explicar que el conflicte polític s’ha enrarit des del 2018, però que afecta més a Managua que no pas a la zona de Bilwi.
D’altra banda el president de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, Marc Nicolàs, explica que el seu projecte de maletes solidàries s’ha hagut d’aturar per la situació política. Fins el 2018 tres persones becades viatjaven a Puerto per fer un treball amb les escoles. L’associació continua treballant en temes de lluita contra les agressions sexistes i sobre aquesta qüestió ha reeditat un llibre que es reparteix a les escoles.
Nicolàs avança que el proper 14 de març, en el marc dels actes del Dia de la Dona, una nicaragüenca farà un monòleg a la Nau a les set de la tarda.
Des de Vilafranca, a través del Fons Català, es continua treballant en projectes de suport a les persones, amb programes de lluita contra la violència de gènere, el sanejament de les aigües, o el suport a la llengua miskito.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: