Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ruda felicita els Monjos i Castellví per la lluita contra les lletres sexistes al carnaval

La Ruda felicita públicament la tasca dels ajuntaments de Castellví de la Marca i Santa Margarida i els Monjos en relació a la rua de Carnaval.

Ambdós ajuntaments han decidit premiar carrosses i comparses que no facin servir músiques amb lletres sexistes a la rua dels seus pobles. Des de l’assemblea feminista La Ruda ho celebren i exigeixen que sigui «una mesura que tots els ajuntaments del Penedès vegin com a necessària i obligatòria». En un comunicat, La Ruda defensa que «vetar cançons amb contingut masclista no és censura o manca de llibertat d’expressió, sinó que és anar directament contra el masclisme i la cosificació de la dona».

Des de l’assemblea feminista creuen que «el feminisme sempre defensarà que qualsevol persona vagi vestida com vulgui, balli com vulgui i se senti completament lliure de fer el que vulgui dins els límits del respecte mutu i la coresponsabilitat; i això no és compatible amb l’existència i normalització de les lletres masclistes».

També es mostren esperançades perquè cada any més ajuntaments vegin la necessitat de fer fora el masclisme de tots els espais.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: