Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plataforma Obrim el Molí engega un banc de memòria del barri

Amb aquesta iniciativa es vol recollir i preservar el patrimoni arquitectònic i històric del barri del Molí d’en Rovira, a través de documentació gràfica, escrita i oral que puguin aportar els veïns.

Aquesta nova acció que promou la plataforma Obrim el Molí d’en Rovira vol donar a conèixer el ric patrimoni arquitectònic i històric del barri. Un patrimoni encara molt desconegut de la vila degut a l’aïllament físic que sempre ha sofert el barri.
La intenció del projecte del banc de memòria és la de recollit testimonis gràfics, articles periodístics i especialment la veu i testimoni dels veïns i veïnes que han viscut o treballat al barri del Molí d’en Rovira durant algun període de la seva vida.
Es vol preservar la identitat i la memòria d’aquest indret de la vila amb la voluntat de posar en valor el llegat arquitectònic i cultural que s´ha conservat.
També es vol recollir la memòria relacionada amb el pas del ferrocarril a Vilafranca doncs el barri del Molí d’en Rovira va néixer amb l’arribada del ferrocarril. Els cellers i indústries que es bastiren a banda i banda de les vies varen poder disposar d’un accés proper al ferrocarril i aquest fet va impulsar l’exportació, el comerç i l’arribada de la modernitat econòmica i social.
La plataforma convida a tothom a participar d’aquest projecte col·lectiu. Podeu contactar amb la plataforma mitjançant el correu electrònic

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: