Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa de les torrades del Pla s’ha celebrat amb un bon balanç del canvi d’ubicació

El Pla del Penedès celebrava diumenge la tradicional Festa de les Torrades, un esdeveniment tradicional que té lloc per aquestes dates de carnaval.

Es fa al voltant d’una foguera on es torra una llesca de pa de pagès punxada a l’extrem d’una canya verda per acostar-la al caliu. El pa s’acompanya d’arengada i de vins del municipi.

La festa de les torrades és un autèntic esdeveniment social al Pla que d’uns anys ençà té una participació multitudinària i atrau molta gent de la resta de la comarca. Reuneix al voltant de mig miler de persones.

Tot i això, no ha perdut mai l’esperit de convivència i germanor dels seus orígens, quan els veïns del Pla i Lavit es reunien al voltant de la creu de terme de Lavit.

La novetat d’aquest 2020 era el canvi d’ubicació a l’Avinguda de la Carrerada, ja que els terrenys on se celebrava els darrers anys la festa són ara propietat d’un privat. El canvi de lloc va tenir una bona rebuda, segons explicaven alguns dels participants a la festa, com el Jaume Carbó.

Des de l’Ajuntament del Pla es marquen com a repte promocionar els vins i caves de la zona en les properes edicions de la festa de les torrades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: