Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP i el Servei de Promoció Econòmica volen potenciar la FP Dual entre els empresaris

En un acte conjunt a l’Enològica de Vilafranca s’han presentat les diferents opcions de la FP Dual a la Vegueria Penedès, com a una excel·lent manera de captar talent al territori.

L’edifici de l’enològica acollia dimarts al matí l’acte de presentació de les diferent propostes al voltant de la FP Dual que hi ha al Penedès, amb la voluntat d’acostar aquest projecte a les empreses del territori per tal que puguin col·laborar amb la formació de professionals que després puguin incorporar-se a les seves plantilles.
En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, recordava que la FP Dual actualment té un índex d’inserció laboral proper al 70%; i que per tant és una formació que funciona i assoleix bons resultats.
De la seva banda, la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Neus Lloveras, posava l’accent en que amb aquesta acció conjunta amb l’Ajuntament de Vilafranca es volia posar en valor la demanda d’alumnes de FP per part de les empreses, i al mateix temps trencar amb la mentalitat encara en vigor que són estudis de menys valor. Amb aquestes premisses, la intenció de la Federació és poder fer de pont entre els centres de formació i les empreses.
Finalment participava també en aquesta presentació el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabián Mohedano que remarcava que la FP Dual és l’instrument que ha de posar d’acord els centres de treball amb els centres formatius. Així explicava que l’objectiu ha de ser facilitar que es puguin tenir els perfils professionals que les empreses necessiten; i que el sistema formatiu sigui més flexible per tal de poder-se ajustar ales demandes del món laboral.
A Vilafranca es fa FP Dual en tres centres. A l’Institut Eugeni d’Ors, amb els cicles formatius de grau superior de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, el d’Administració i finances i el de Transport i logística; i també s’imparteix el cicle de grau mitja d’Activitats comercials. A l’Institut Alt Penedès s’imparteixen els cicles de grau superior de Programació de la producció en fabricació mecànica, i el d’Automatització i robòtica industrial. Finalment a l’Institut d’Enoturisme de Vilafranca es pot fer el cicle formatiu de grau superior de Guia, informació i assistències turístiques.
A Sant Sadurní ofereixen formació dual l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech; i l’Escola Intermunicipal del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: