Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació ha presentat les línies de suport als municipis en un acte a Barcelona

La Diputació de Barcelona ha presentat les seves línies mestres per als propers 4 anys, que s’engloben en 4 eixos, sostenibilitat, equitat, innovació i concertació, amb un pressupost de 768 M€.

D’aquests, una quarta part, 258 milions, es destinarà a ajudes directes als municipis. A l’acte hi va assistir una àmplia representació dels ajuntaments de la demarcació i en representació de Vilafranca hi era el tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les persones i promoció social, Ramon Zaballa, que destacava de forma molt positiva els recursos que la Diputació posa a disposició.
Entre les polítiques base del mandat està potenciar l’agenda 20/30 de desenvolupament sostenible o expandir la fibra òptica de banda ampla a tots els municipis. Un punt, aquest segon, que va defensar el diputat i alcalde de Subirats, Pere Pons.
Altres projectes que es volen impulsar en el mandat són el de desplegar la teleassistència 5G, la transformació digital de les biblioteques o convertir la demarcació en una Smart Region.
També s’ha incrementat en un 12% el pressupost destinat al catàleg de serveis, l’eina que, amb 341 recursos, serveix per garantir l’autonomia municipal dels ajuntaments. Un catàleg que preveu, per exemple, destinar 22 milions d’euros en escoles bressol, 55 milions per a arranjar carreteres o 46 milions més per modernitzar la xarxa de biblioteques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: