Divendres, 7 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació ha lliurat a l’Ajuntament d’Olèrdola el Pla director d’equipaments del municipi

La Diputació ha lliurat a l’Ajuntament d’Olèrdola el Pla director d’equipaments del municipi

El treball facilita a l’equip de govern la presa de decisió i la priorització i planificació de les actuacions a realitzar en els equipaments municipals durant els propers anys.

Es tracta d’una eina de planificació que recull les necessitats i les disponibilitats del municipi en matèria d’equipaments. Una diagnosi de la xarxa existent i proposa línies estratègiques d’actuació per tal d’aconseguir uns equipaments que permetin oferir un adequat servei a la població.
Olèrdola, integrat per tres nuclis principals, dues urbanitzacions i diversos disseminats amb una població total de 3.692 habitants, disposa segons la diagnosi d’una important xarxa d’equipaments. D’acord amb el que recull el Pla, no es detecten mancances importants i aquelles que es diagnostiquen, ja s’està en vies de solucionar-les.
El Pla director d’equipaments aposta per una estratègia que d’una banda proposa posar en valor la xarxa d’equipaments de proximitat actual, alhora que incrementar i especialitzar l’activitat d’alguns d’aquests amb major potencial per tal de donar un servei més global a la totalitat del municipi, generant així centralitats en un o altre nucli en funció de l’activitat que s’ofereixi.
D’altra banda, es proposa incrementar la connectivitat per a vianants i bicicleta entre els diversos nuclis que aproximi els diferents serveis especialitzats també als més joves i facilitin la cohesió del territori.
Les actuacions proposades, que en conjunt tenen un cost estimat d’entre 3 i 3’5 milions d’euros a realitzar en un termini de deu anys, es plantegen amb criteris d’optimització dels espais i concentració de les activitats i rendibilitzar al màxim el patrimoni municipal existent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: