Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Federico García Lorca i Margarida Xirgu. Vida a la Mort’, a la Biblioteca Torras i Bages

La periodista Rosa Vendrell ha portat a la Biblioteca Torras i Bages la proposta ‘Federico García Lorca i Margarida Xirgu. Vida a la Mort’.

Es tracta d’un projecte que la periodista Rosa Vendrell va crear coincidint amb l’Any Margarida Xirgu, que es va celebrar al 2019 en motiu del 50è aniversari de la mort de l’actriu, i que posa en relació la seva figura amb la de Federico García Lorca.

Tot va començar amb la troballa del llibre ‘García Lorca en Cataluña’, d’Antonina Rodrigo, en un mercat de Tetuan. Amb la seva lectura, Vendrell va descobrir que el poeta havia fet estades a Catalunya els anys 1925 i 1927 i va quedar encantat amb el paisatge, la gent i la cultura popular. Mentre que Margarida Xirgu, nascuda a Molins de Rei, va viatjar per molts països presentant obres de García Lorca, mentre ell vivia i després que l’assassinessin. De fet, Xirgu li va estrenar la primer obra teatral, ‘Mariana Pineda’, que encara se segueix representant als escenaris.

La periodista va explicar davant una sala de lectura de la Biblioteca Torras i Bages plena tot el que tenien en comú Lorca i Xirgu, sobretot la seva passió pel teatre i la seva autoexigència.

La proposta també és, per a la seva creadora, un acte de «memòria històrica» per recordar el llegat d’aquestes dues figures.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: