Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol una Autoritat del Transport Penedesenc que ajudi a millorar el transport públic

Hauria de servir per coordinar les necessitats del transport públic i poder crear una xarxa d’autobusos i trens que potenciïn la connectivitat interna del Penedès i amb les capitals properes.

La demanda l’han presentat a la seu d’ERC a Vilafranca representants de diferents municipis pels quals transcorre la R-4 de Renfe, i han centrat la qüestió en la necessitat de poder tenir prou força per fer sentir la veu del territori.
L’alcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, comentava que s’ha de poder fer del tren un eix vertebrador de la mobilitat sostenible, tot fent també una proposta de transport racionalitzat tant del ferrocarril com per carretera. I per fer-ho és imprescindible, deia, aquesta Autoritat del Transport Penedesenc.
El regidor vilafranquí Pere Sàbat per la seva banda insistia en la necessitat de millorar l’estat de les estacions i del servei que presten els trens amb retards i unes freqüències de pas que no s’ajusten a les necessitats del territori.
Per ERC, el transport públic i concretament el tren ha de ser un element clau en la millora de la mobilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Sàbat recordava que en aquests moments Barcelona està implementant restriccions en l’entrada de vehicles, i que per tant poder-hi accedir en transport públic com ara el tren és imprescindible.
Representants municipals d’Esquerra a Santa Margarida i els Monjos, La Granada, Subirats, Sant Sadurní, Gelida i Vilafranca han explicat les deficiències que hi ha en les diferents estacions, i les complicacions que representa desplaçar-se cap a Barcelona amb un trajecte que dura una hora i amb freqüències de pas en algunes estacions també d’una hora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: