Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC celebra la remodelació de la Plaça de l’Oli però creu que el govern ha estat poc ambiciós

Pels republicans, el projecte que ha presentat el govern és positiu perquè, per una banda, tot l’espai de la plaça de l’Oli tindrà un únic nivell.

El grup municipal d’Esquerra Republicana a Vilafranca celebra la remodelació de la plaça de l’Oli de Vilafranca, una peça emblemàtica i clau a la ciutat que requeria d’una actuació global per tal d’obrir-la més a la ciutadania, eliminar els vehicles i embellir la zona per fer-la més atractiva des del punt de vista comercial.
Pels republicans, el projecte que ha presentat el govern és positiu perquè, per una banda, tot l’espai de la plaça de l’Oli tindrà un únic nivell, fet que donarà més amplitud i eliminarà les barreres arquitectòniques i perquè s’eliminen les places d’aparcament de la plaça.
Tot i això, Esquerra presentarà al·legacions al projecte.
Mònica Hill explica que no estan d’acord amb el tipus de paviment previst, que és el mateix que el de la plaça Constitució.
Els republicans consideren que el govern hagués pogut ser més ambiciós i pacificar totalment l’espai, eliminant el carril que s’ha dissenyat perquè els vehicles creuin la plaça. Els republicans consideren que només s’hauria de permetre la circulació de vehicles pel veïnat que té aparcament a la plaça i per a la càrrega i descàrrega.
Tot i que el projecte de remodelació de la plaça de l’Oli no hi apareix res relatiu al Mercat de la Carn, Esquerra també farà constar a les al·legacions per mostrar el seu rebuig en la voluntat del govern de perllongar cap avall les finestres de la façana que dona a la Plaça de l’Oli. Segons ERC, el govern mostra poc interès en preservar i donar relleu al patrimoni històric i cultural de Vilafranca.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: