Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els dracs de Dolors Sans protagonitza l’Exposició de Bestiari Fantàstic al Palau de la Virreina

Una exposició amb 10 peces de caire fantàstic, de les quals 9 són de la vilafranquina Dolors Sans, mostra l’evolució d’aquest element del bestiari festiu de Catalunya.

Al voltant de la festivitat de Santa Eulàlia el Palau de la Virreina acull una exposició relacionada amb el bestiari festiu de Catalunya, i en aquesta ocasió s’ha buscat parlar del bestiari fantàstic amb una mostra de 10 peces que barregen la tradició del bestiari festiu i popular amb el llegendari local, de manera que esdevenen veritables emblemes dels seus barris i poblacions. D’aquestes peces, 9 són obra de la vilafranquina Dolors Sans, i com ella explica es busca que siguin elements que identifiquin i relacionin la peça amb el seu lloc d’origen.
Fins el 9 de febrer es pot visitar l’exposició amb peces que permet fer-se una idea de l’evolució del treball de Sans en aquests 30 anys.
Els dracs de Dolors Sans que s’hi exposen són el Nébula de la Trinitat Vella de Barcelona, de l’any 2008. L’Hydros, també de Trinitat Vella i de l’any 2008. El Bretolàs de Sant Andreu, de l’any 2006. L’Atzeries de la Vella de Gràcia, del 2016. El Grafus del barri de Remolins de Tortosa, del Baix Ebre i de l’any 2005. La Bèstia de Parets del Vallès, del 2005. El Magnafoc de Vilobí del Penedès de 1996. El Maxtord de Tordera del 2019. I el Nyctalus Albinyanensis d’Albinyana de l’any 2009.
A banda d’aquests 9 de Dolors Sans, l’exposició acull el Tolc del Clot, de l’any 1995 i obra de Xavier Jansana.
L’exposició es podrà visitar de 10 del matí a 8 del vespre al Palau de la Virreina. Diumenge dia 9 estarà oberta fins a les 3 de la tarda, perquè a les 5 totes les bèsties sortiran en cercavila cap a la plaça de Sant Jaume, on faran els seus lluïments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: