Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle Platea acosta ‘Mort a les cunetes’ parlant de les guerres i el dolor que les acompanya

El Casal continuava amb aquesta representació el cicle Platea que enguay s’està centrant en parlar de les guerres i les seves conseqüències. La darrera obra es podrà veure el 21 de març.

Dissabte la Sala 1 del Casal de Vilafranca acollia en el marc del cicle Platea aquest muntatge que vol explicar la història de 8 republicans de Súria que van ser assassinats en el febrer de 1939. ‘Mort a les cunetes’ és una obra de teatre escrita per Albert Fàbrega, que és net d’una de les víctimes, i representada per David Pintó i Joan Valentí.
Escrita com a homenatge i record a les víctimes del franquisme, l’obra s’emmarca en el cicle Platea que vol ajudar a reflexionar sobre la guerra i el dolor que les acompanya.
De fet la voluntat és parlar de tot el que va succeint cop acabada la guerra, amb una repressió sistemàtica per part del règim franquista que va deixar molts morts. Una qüestió que encara no ha estat tancada de manera correcta, considera Joan Valentí, amb molts cossos a les cunetes.
A aquesta iniciativa impulsada des del Casal, encara li resten una última obra: ‘Maleïdes les guerres’, que tindrà lloc el 21 de març a 2/4 de 9 del vespre a la mateixa Sala 1. Aquesta tarda de dilluns hi ha també una conferència a la Sala Zazie, sota el nom : “El soroll de la guerra el silenci del dolor” amb els psicòlegs Lluís Fortuny, Antoni Puimedon i Mercè Coca, a partir de les 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: