Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Declaren veïns de l’Alt Penedès pels talls a la Jonquera convocats per Tsunami Democràtic

Declaren veïns de l’Alt Penedès pels talls a la Jonquera convocats per Tsunami Democràtic

Entre dimarts i dijous han passat per la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca set persones més del Penedès que estan sent investigades en relació als talls de l’AP7.

Talls que Tsunami Democràtic va convocar com a resposta a la sentència dels presos polítics. Totes les investigades s’han personat a les dependències policials acompanyades de les advocades d’Alerta Solidària però s’han acollit al dret de no declarar. Estan acusades de danys, desordres públics i delictes contra la seguretat vial. La causa està sota secret de sumari amb la qual cosa se’n desconeixen els detalls. Els acusats han estat informats que independentment de la causa per via penal, que es pot allargar fins a dos anys, se’ls ha obert un expedient per la via administrativa. Els investigats han estat acompanyats d’una cinquantena de persones convocades per la Baula, xarxa solidària del Penedès, i per altres col·lectius i organitzacions polítiques. Al mateix temps, dues persones que portaven banderes i un cartell signat per VOX s’han acostat a la concentració solidària i han fet algun tímid intent d’increpar a les persones concentrades.
Entre les concentrades hi havia representants de JxCat i ERC així com una nombrosa representació de la CUP que té tres regidores del Penedès imputades per aquesta qüestió. Donant suport als encausats també hi havia membres de l’ANC de les diferents localitats i l’alcalde de Mediona, Juli Silvestre, company de govern d’una de les regidores de la CUP que ha estat citada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: