Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO denuncia les dificultats dels treballadors estrangers per assolir el permís de residència

Consideren que la llei d’estrangeria és poc flexible, i se suma a la crisi que dificulta poder disposar d’un contracte laboral d’un any per a aconseguir el permís de treball i residència.

La majoria de les 274 persones que s’han acostat al Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers de CCCO en el darrer anys han realitzat gairebé dues consultes, arribant a una xifra propera a les 500. Amb aquestes dades a la mà, Saida Ehliluch secretària de Socioeconomia i Aliances socials de CCOO al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf explicava que es pot deduir que hi ha neguits importants que necessiten més d’una visita als informadors per tal de mirar de trobar solucions. Entre les principals demandes hi ha les relacionades amb el reagrupament familiar, l’arrelament social i les relacionades amb aconseguir la nacionalitat.
Des de Comissions Obreres remarquen que de les persones que s’acosten a fer consultes al CITE, un 62% no tenen permís de residència. Una situació que es va repetint en els darrers anys.
A part de trobar-se abocats al mercat negre, en molts d’aquests casos es dona una discriminació cap a certs col·lectius que es troben amb dificultats per aconseguir contractes laborals estables, que recordava Elhiluch son imprescindibles per el permís de residència. Una situació que a més en els darrers anys afecta no només a persones nouvingudes sinó també a persones que fa temps es troben al país.
La majoria de les persones que fan consultes al CITE estan treballen al sector serveis i de la llar, que són també el que registre un nivell més alt de contractacions irregulars. Un alt tant per cent son dones, sobre tot les provinents de països llatins, que són les que inicien el procés de migració abans de fer el reagrupament familiar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: