Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba a Vilafranca el més esportista dels reis del carnaval fent una marató amb la Concubina

La Comissió de Carnaval ha escollit enguany com a fil conductor el tema dels Jocs Olímpics de manera que festa i esport són ben presents en tota la programació del Carnaval.

Sa majestat el Rei Carnestoltes XVIIè i I de Vilafranca arribava aquest Dijous Gras, a les set de la tarda a la plaça Torras i Bages des d’on va iniciar un recorregut acompanyat de la seva Cort pels carrers del Centre en direcció a l’Ajuntament i amb l’acompanyament musical de la Sidral Brass Band.
Per exemple l’arribada es va fer amb una marató ben especial. Venint del nou espai urbanitzat de la cobertura de les vies, el Rei i la Concubina portaven la torxa olímpica metre que la Sidral Brass Band feia sonar la música de la pel·lícula Carros de foc.
La Concubina ens explicava que aquest any ella i el rei han estat entrenant per aguantar totes les fetes.
El rei va poder notar l’escalf del seguici infantil que l’envoltava.
Arribats a la plaça de la Vila, la Cort va prendre l’Ajuntament, i des del balcó el Rei Carnestoltes i la Concubina oferien el pregó que donava el tret de sortida oficial a les festes de Carnaval. En acabar es va llançar un espectacular castell de focs d’artifici amb un flashmob de l’Escola de Dansa Assumpta Trens i botifarrada popular a càrrec de l’Associació de Barbuts.
Entre els actes més destacats del cap de setmana aquest divendres a la mitjanit el Teatre Cal Bolet acollirà el Ball de Gala del Carnaval.
Dissabte a les cinc de la tarda a la plaça de la Vila es farà la Despertada del Rei Carnestoltes amb la cançó creada especialment per l’ocasió pel músic Carles Sanz. Si aconseguim despertar Sa majestat, es farà una petita rua a peu pels carrers del Centre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: