Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca es manté en alerta taronja pel vent i la pluja encara durant aquest dimarts

Tot i que no s’han registrat grans incidents a Vilafranca, sí que ha caigut un arbre sobre un cotxe a l’aparcament del Cap Nord i algun despreniment d’elements de façanes.

Després que dilluns ja s’activés arreu de Catalunya l’alerta del pla Ventcat bàsicament per els forts vents, aquest dimarts es manté l’avís d’alerta que en el cas de Vilafranca es troba en fase taronja en el cas del vent, i groga en el cas de pluja a causa del temporal Glòria.
El regidor de seguretat ciutadana Joan Manel Montfort recordava que la previsió pel que fa al vent marca cops de vent d’entre 40-45 km/h; però amb previsió de cops que arribarien a superar els 70.
Ahir a la tarda ja es va decidir suspendre, com a mesura de precaució, les activitats a la zona esportiva de Vilafranca, i Montfort remarca que avui es manté aquesta suspensió. El regidor apunta també que serveis com la Policia Local i Via Pública es troben en alerta.
Tot i que a Vilafranca no s’han registrat gaire incidents, sí que per exemple ha caigut un arbre sobre un cotxe a l’aparcament del CAP Nord; i s’han després uns trossos de façana a la Rambla de Sant Francesc a l’alçada del número 7.
Montfort recordava també alguns dels consells habituals en aquestes situacions de forts vents, i que fan referència a assegurar elements com finestres, persianes i torretes per evitar que les mogui o faci caure el vent; i en cas de sortir al carrer tenir cura amb la possibilitat de branques o elements del mobiliari urbà que puguin caure o moure’s.
La pluja ha caigut també de forma sostinguda durant tota la matinada de dilluns a dimarts; i en global s’han acumulat en aquest dia i mig més de 120 litres per metre quadrat.
Les previsions indiquen que el vent es mantindrà encara amb força aquest dimarts tot i que anirà baixant d’intensitat fins a les sis de la tarda. En canvi la pluja continuarà durant tot el dia i també està previst que plogui aquest dimecres. Les temperatures no són tant baixes, la mínima de 5º i les màximes de 9º.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: