Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una conferència recorda la importància de la concessió del títol de basílica a Santa Maria

L’historiador Dani Sancho recorda en la seva xerrada la importància que va tenir l’acte celebrar el 7 de gener de 1920, i el que significava a nivell religiós.

El proper 7 de gener farà 100 anys que l’església de Santa Maria de Vilafranca va rebre el títol de Basílica menor, i s’han organitzat a la vila un seguit d’actes per recordar la data. Entre altres, la sala mossèn Vinyeta acollia fa uns dies una conferència de l’historiador Dani Sancho per explicar el context i que significava rebre aquest reconeixement.
Sancho va recordar que el títol de Basílica comportava un seguit de compromisos i obligacions litúrgiques importants, sobre tot per el vincle amb el papat que comporta.
El 7 de gener de 1920 va ser una data important per Vilafranca, ja que la festivitat va reunir un nombre important d’autoritats a la capital de l’Alt Penedès. Cal tenir present que no son moltes les basíliques a la demarcació de Barcelona, i que en l’actual diòcesi de Sant Feliu, únicament hi ha el Monestir de Montserrat i Santa Maria a Vilafranca.
En una sala plena de persones interessades en conèixer aquest fet històric es van poder veure ja una mostra del que serà el nou escut basilical, i també els recuperats conopeu i tintinacle que oficialment s’estrenaran dimarts vinent dia 7 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: