Diumenge, 20 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Un centenar de persones se sumen a la Marxa de Torxes per la Llibertat de Vilobí

Un centenar de persones se sumen a la Marxa de Torxes per la Llibertat de Vilobí

La Marxa, organitzada des del col·lectiu veïnal Vilobí Resisteix, va reivindicar també el paper de la presidència de la Generalitat.

Un centenar de persones van participar en la Marxa de Torxes per la Llibertat a Vilobí divendres passat per reclamar el fre a la repressió de les institucions de l’Estat contra Catalunya i l’alliberament de presos i exiliats com a conseqüència del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.
La Marxa, organitzada des del col·lectiu veïnal Vilobí Resisteix, va reivindicar també el paper de la presidència de la Generalitat coincidint amb l’anunci de la Junta Electoral Central d’inhabilitació de Quim Torra per haver penjat una pancarta a favor de la llibertat d’expressió i la democràcia en període electoral.
En nom de l’Associació Catalana de Drets Civils, Montse Puigdemont, que també que participar en la marxa, va criticar “l’aberrant decisió de la JEC” respecte al president de la Generalitat i l’eurodiputat Oriol Junqueras. La germana de Carles Puigdemont va reivindicar la necessitat de caminar i mantenir viva la flama de la ‘llibertat i la democràcia davant la repressió contínua que l’Estat espanyol exerceix sobre Catalunya’.
La Marxa va sortir de la plaça de la Cooperativa de Vilobí a dos quarts de vuit del vespre i va acabar a la plaça de l’Ú d’Octubre després d’un petit recorregut que també va passar per la plaça Major. A la plaça de l’Ú d’Octubre, els Músics per la Llibertat van interpretar les peces que toquen tots els dimecres al vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: