Dissabte, 4 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UCFR homenatja les víctimes de l’holocaust i segueix lluitant contra el feixisme i el racisme

Es va fer la lectura de manifestos, l’ofrenda floral i es van encendre espelmes en homenatge a les víctimes del nazisme

Aquest dilluns, 27 de gener, era el Dia Internacional per la Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i a Vilafranca s’ha volgut fer un homenatge. A banda de l’acte del migdia amb centres educatius i institucions, al vespre també es va voler homenatjar les víctimes que havien estat internades en camps d’extermini nazis. Els convocants de l’acte eren Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. L’acte va ser davant del Monument als Deportats del Penedès a la plaça de la Pau. Es van llegir un seguit de manifestos, es va fer una ofrena floral i es van encendre espelmes. Un dels membres de la UCFR, l’Arnau Cobo, explicava que s’havia volgut fer aquest acte per a aquelles persones que, per logística, no havien pogut assistir a l’homenatge del migdia i, sobretot, per dotar de contingut polític aquesta commemoració.
La Unitat Contra el Feixisme i el Racisme va aparèixer cap al 2012 sobretot a Vic en resposta de la xenofòbia de PxC i ara torna a agafar força amb el ressorgiment de l’extrema dreta de Vox.
Des d’UCFR preparen noves campanyes de sensibilització i consciència per a lluitar contra el feixisme i el racisme.
Una de les més destacades serà el proper dia 21 de març, Dia Internacional contra el Racisme i la Xenofòbia. Aquell dia es faran manifestacions arreu del món i també a Barcelona, des de l’assemblea es mobilitzaran a Vilafranca i comarca perquè tothom qui vulgui pugui anar a la manifestació de Barcelona. Els membres d’UCFR afegeixen que tothom que es consideri antifeixista i antiracista té cabuda dins de l’Assemblea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: