Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició itinerant Elogi del malentès arriba a Vilafranca

Promoguda des de la Diputació, l’exposició arriba ara a Vilafranca per tal de mostrar a través de l’obra de 14 artistes diferents maneres d’entendre el malentès.

La nova mostra itinerant produïda per la Diputació, a través del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística, es va inaugurar aquest passat divendres amb la participació de la comissaria de la mostra, Joana Hurtado, i el regidor de cultura de l’Ajuntament Ricard Rafecas.

Partint de la idea que el malentès no te per que ser una cosa negativa, Joana Hurtado explica que es tracta d’un moment que pot ajudar a veure les coses des d’un altre punt de vista.
L’exposició recull les obres de catorze dones artistes, tant catalanes com internacionals, que conviden a reflexionar sobre el conflicte que genera el malentès i l’oportunitat de descobrir un nou punt de vista, en aquesta mostra col·lectiva.

Les seves intervencions, com apunta Hurtado, destapen els malentesos que hi ha darrere de percepcions comunes, ja siguin somnis, amor, sexe, amistat o el descobriment de la diversitat, per citar alguns exemples, i emplacen el visitant a fer-ne la seva pròpia lectura.
‘Elogi del malentès’ va iniciar la seva itinerància a Mataró. A Vilafranca es podrà veure a la Sala dels Trinitaris des d’aquest divendres 17 de gener i fins al diumenge 22 de març.
L’exposició compta amb un servei educatiu propi que farà visites a diferents centres educatius de la comarca, així com una visita dialogada i taller experimental adreçat al públic familiar que amb el nom de Joc de paraules tindrà lloc el diumenge 16 de febrer a la mateixa Sala dels Trinitaris, a les 12 del migdia.

També s’han programat entorn de l’exposició dues activitats vinculades més: la presentació de la peça ‘Las muertes chiquitas’, a càrrec de la seva autora Mireia Sallarès, programada en el marc dels actes del Dia Internacional de la Dona, el dijous 5 de març.

Per acomiadar l’exposició, el dissabte 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, en col·laboració amb el Voluntariat per la Llengua Penedès Garraf, oferirà un recital poètic a càrrec de la poeta i professora Maria Cabrera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: