Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Entesa de l’Alt Penedès iniciarà un procés participatiu per donar impuls al Debat Constituent

Un cop acabat el procés participatiu es convocarà el Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà els resultats dels debats participatius i els presentarà al Parlament de Catalunya.

Aquest dilluns a la tarda, membres de l’Entesa Comarcal de l’Alt Penedès van presentar en roda de premsa les bases dels debats ciutadans participatius que volen impulsar en els propers mesos. L’Entesa de l’Alt Penedès és una de les 52 enteses comarcals que s’han constituït a nivell de territori. Des del passat mes de setembre s’està treballant per donar impuls al debat constituent a la comarca i l’objectiu és redactar les bases d’una Constitució per a una Catalunya independent que sigui el reflex de les necessitats i desitjos de tot el poble, tal i com expliquen els representants de l’Entesa. El proper pas és impulsar uns debats ciutadans participatius als diferents municipis de la comarca que suposen la fase troncal del projecte de redacció d’una Constitució per a Catalunya i en els que tothom està convidat a expressar la seva opinió. Els debats comptaran amb qüestionaris de preguntes i possibles respostes, elaborats per experts, perquè cada participant esculli l’opció que més s’ajusti a la seva visió després de sessions de debat obert. El qüestionari estarà format per unes 80 preguntes en un sistema informàtic que es podrà consultar i modificar des de la primera jornada fins que s’acabi el procés al mes de juny.
Un cop acabat aquest procés es convocarà el Fòrum Cívic i Social que sintetitzarà els resultats dels debats participatius i els presentarà al Parlament de Catalunya.
A partir d’aquesta mateixa setmana comencen les ponències i presentacions que serviran per a començar a generar debat. La primera d’elles tindrà lloc a Sant Sadurní aquest divendres 24 a les 8 del vespre al Casal d’Entitats 1 d’Octubre amb la participació de l’advocat Jordi Domingo i l’economista Ada Ferrer. El dia 30 de gener, a Vilafranca el cap de cartell serà Lluís Llach. La cita serà a les 8 del vespre a l’Escorxador. La idea és tractar 7 temes de debat diferents a cadascun dels municipis i a Vilafranca, tal i com explica l’Enric Pagès, els debats es faran a tots els barris de la vila.
Des de l’Entesa Comarcal afegeixen que tot aquell poble que vulgui iniciar un debat constituent pot posar-se en contacte amb l’entesa comarcal a través del facebook de Debat Constituent Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: