Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’audiovisual ‘3de10 dels Castellers de Vilafranca’ realitzat per PuntTV, premiat a Itàlia

Aquest projecte va ser un encàrrec dels Castellers de Vilafranca a la productora vilafranquina, per tal d’incorporar-lo a la visita museïtzada a Cal Figarot.

El certamen cinematogràfic italià Under The Stars Film Festival 2019 ha atorgat el guardó al Millor Curtmetratge Documental a la peça “3de10 dels Castellers de Vilafranca”. El vídeo, seleccionat en diversos festivals audiovisuals de tot el món, remet a l’espectador a la plaça Més Castellera el 30 d’agost 2018, quan la colla va descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles, una construcció que només les grans colles poden abastir.
Aquest vídeo es pot veure a la seu del Castellers de Vilafranca com a final de la visita museïtzada a Cal Figarot amb explicació de la història de la colla i els seus moments més rellevants.
L’objectiu dels Verds era finalitzar la visita amb un espai impactant que deixés empremta als visitants. L’aposta va ser crear un audiovisual amb el que transmetre com és viure una actuació de la colla a la plaça.
Des de Punt TV es volia transmetre la tensió, els nervis i l’alegria d’aquell moment, i amb la intenció que l’espectador fos un membre més de la colla al veure l’audiovisual. Durant el rodatge es va desplegar un equip humà i tècnic per la plaça Més Castellera de Vilafranca per captar una gran diversitat de punts de vista de l’actuació. Grues per a veure la construcció del peu del castell, plans subjectius per transmetre què és ser dins d’un castell, càmeres de seguiment de la canalla… Tècnicament es van utilitzar sensors cinematogràfics, objectius de poca profunditat, càmeres slow-motion, alta tecnologia 4K… Una jornada de rodatge on es van recollir més de 20 hores de material audiovisual, per concentrar-los en un vídeo de 4 minuts.
El guardó a Millor Curtmetratge Documental del Under The Stars Film Festival 2019 es suma a un seguit de seleccions a altres festivals cinematogràfics. Durant el passat any, aquest projecte va ser seleccionat com a finalista en el Dunedin International Film Festival (EEUU), Zero Plus International Film Festival (Rússia) o el Lift-Off Global Network (Regne Unit). 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: