Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Sala dels Trinitaris inaugura la primera exposició de l’any amb 13 artistes contemporànis

La Sala dels Trinitaris inaugura la primera exposició de l’any amb 13 artistes contemporànis

Sota el comissariat de l’escriptora i investigadora especialitzada en les pràctiques artístiques, fotografia i cinema, Joana Hurtado Matheu, les obres de 13 artistes compartiran espai a Vilafranca.

El relat conceptual d’aquesta proposta és evidenciar, a través les peces de cadascuna de les artistes, la manca d’eficiència que atribuïm al llenguatge com a sistema de comunicació –i qui diu llenguatge diu imatge. Cada representació ve determinada per la perspectiva cultural, social i emocional de cadascú. No sabem com són les coses, només sabem com les percebem i interpretem. Sovint per anar massa de pressa, caiem en descripcions pobres; altres vegades, pensaments i llengua se’ns enreden i en surten lectures confuses.
‘Elogi del malentès’ explora justament la diferència, la diferència que ens obliga a explorar críticament les convencions que regeixen la nostra relació amb l’entorn. És una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca. Aquest divendres a les 8 del vespre tindrà lloc la inauguració que anirà a càrrec de Mireia Sabaté, cap de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Ricard Rafecas, regidor de Cultura i de la comissària de l’exposició, Joana Hurtado Matheu, que en farà una visita comentada.
L’exposició compta amb un servei educatiu propi que farà visites a diferents centres educatius de la comarca, així com una visita dialogada i taller experimental adreçat al públic familiar que amb el nom de Joc de paraules tindrà lloc el diumenge 16 de febrer a la mateixa Sala dels Trinitaris a les 12 del migdia.
Per acomiadar l’exposició, el dissabte 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, en col·laboració amb el Voluntariat per la Llengua Penedès Garraf, oferirà el recital poètic a càrrec de la poeta i professora Maria Cabrera. Aquet acte poètic tindrà lloc a les 18h.
Elogi del malentès es podrà visitar fins al diumenge 22 de març, en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: