Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La posada en marxa de la ZBE genera consultes als concessionaris de Vilafranca

La posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions Barcelona 2020 ha generat força consultes als concessionaris de Vilafranca.

La posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions Barcelona 2020 aquest mes de gener ha generat força consultes als concessionaris de Vilafranca. El motiu principal és que la Direcció General de Trànsit va fer un enviament general d’etiquetes ambientals però va deixar fora molts vehicles per la data de matriculació, tot i que els fabricants havien aplicat abans la normativa d’emissions. Si el propietari o propietària d’un vehicle que no té etiqueta sospita que hi pot tenir dret ha d’anar al concessionari on va comprar el cotxe perquè li facin un certificat en què s’especifica la seva categoria d’emissions.

Al concessionari Opel Jounou expliquen que han tingut força consultes per aquest tema, tant abans de la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions com durant aquestes primeres setmanes.

Des de l’1 de gener, Barcelona prohibeix l’accés als vehicles més contaminants. No poden circular dins l’anomenada Zona de Baixes Emissions, una àrea de 95 km2 que inclou pràcticament tota la ciutat i àrees dels municipis propers a les rondes.

Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat. En queden excloses la Zona Franca i el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.
Els cotxes que no poden circular per Barcelona i en aquesta zona de baixes emissions són els que no tenen dret a cap etiqueta ambiental de la DGT: turismes amb motor de gasolina matriculats abans del gener del 2000 i amb motor dièsel matriculats abans del gener del 2006; furgonetes matriculades abans de l’1 d’octubre del 1994; i motos i ciclomotors matriculats abans del 2003, anteriors a la normativa Euro 2.

Tot i que la ZBE ha entrat en funcionament, l’Ajuntament de Barcelona dona un període d’adaptació de tres mesos a la ciutadania. Per tant, les multes arribaran a partir de l’1 d’abril del 2020.
Les restriccions que estableix l’ordenança de la ZBE a Barcelona s’apliquen entre setmana, de dilluns a divendres, de 7 del matí a 8 del vespre.

Els conductors i conductores que no tinguin l’etiqueta del seu vehicle poden consultar la pàgina web de la DGT per saber quina els hi pertoca i demanar-la.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: